Számláló

Keresés

Egyedi keresés

Retro Feeling

Minden, ami retro cuccokkal, érzéssel kapcsolatos.

Címkék

69 (1) aviátor (1) béke (1) buli (2) busz (2) corvin (1) fesztivál (3) fogaskerekű (1) földalatti (1) herkules (1) hippi (3) hughes (1) közlekedés (5) kultúra (4) malév (4) metro (1) peace (1) récsei (1) repülő (5) retro (13) woodstock (3) Címkefelhő

Egyebek

Egyebek

2013.03.25. 15:09 Retro Feeling

A Vásárcsarnok története

A mai híreket olvasva találtam rá arra az információra, hogy a CNN a budapesti Nagycsarnokot választotta Európa legjobb piacának. Eszembe jutott, hogy erről már írtam egyszer egy cikket, és most leporoltam a virtuális polcot, és rátaláltam. Íme tehát a Nagycsarnok története.

vasarcsarnok01.jpg

2 komment


2012.05.14. 20:41 Retro Feeling

Kiút a bizonytalanságból

Avagy hogyan lehet új nemzeti légitársaságunk

Több, mint három hónap telt el azóta, hogy Magyarországnak nincs nemzeti légitársasága. De mennyibe került ez a három hónap az államnak? Hol áll most a magyar repülés fejlődése? És mi lehet a helyzet hosszútávon is elfogadható megoldása? Szerkesztőségünkbe eljuttatott cikkében próbált választ adni a fenti kérdésekre a szerző.

26 komment · 1 trackback

Címkék: retro közlekedés repülő malév


2012.02.23. 21:23 Retro Feeling

Dallal búcsúzik a magyar repülés

Ma elrepült az utolsó, még itthon lévő Malév gép, a HA-LQC lajstromjelű Q400-as. A személyzet dallal búcsúzott a légi-irányítástól, és az egész magyar közönségtől.

Címkék: retro közlekedés repülő malév


2012.02.21. 22:22 Retro Feeling

Magyar repülés - szájbarágó

Előző bejegyzésünk igen heves indulatokat váltott ki, egyúttal újra beteljesülni látszik a turáni átok. Ezért a szerkesztőségben úgy döntöttünk, hogy megpróbálunk összeállítani egy olyan anyagot, ami meggyőzi a Kedves Olvasót arról, hogy mégiscsak szükség van nemzeti légitársaságra. Egyben megígérjük azt is, hogy ebben a bejegyzésben most utoljára írjuk le a csődbe vitt magyar légitársaság nevét: NEM arról van szó, hogy a Malévot sírjuk vissza, mert nem erről van szó.

43 komment · 3 trackback


2012.02.19. 15:22 Retro Feeling

Mit vesztettünk a Malévvel?

UPDATE: ÚJ BEJEGYZÉS A TÉMÁBAN IDE KATTINTVA OLVASHATÓ

Megteheti-e egy állam Európa földrajzi közepén, hogy hagyja bedőlni saját légitársaságát? Vajon a szűken vett gazdaságosság oltárán fel lehet-e áldozni egy olyan vállalatot, amely túl azon, hogy közvetve több, mint 25 ezer embernek biztosít megélhetést, az ország arculatát, annak megítélését is nagyban befolyásolja? Ezt a kérdéskört járja körbe alábbi írásunk, bízva abban, hogy hátha ráébresztjük a cselekvőképes embereket arra, hogy mekkora veszteség is érte tulajdonképpen hazánkat.

106 komment · 1 trackback

Címkék: retro közlekedés repülő malév


2012.02.16. 23:11 Retro Feeling

Szárnyaszegett Malév

2012. február 3. Fekete nap a magyar repülés történetében. A Malév Zrt. 66 év hol csillogó, hol pokoli éve után végleg földre kényszerült, és úgy tűnik, nem lesz folytatása az egykor patinás, nagy múltú cég tevékenységének. A témáról már sokan sok helyen írtak, most mégis egy újszerű megközelítésben közlünk cikket. A cég belső működését jól ismerő interjúalanyom részletesen és tabuk nélkül mesél a cégről, a bedőlés okairól, de cserébe neve elhallgatását kérte. A cég megszűntetésének folyamata ugyanis még nem ért véget, és addig a cég belső szabályzata alapján erről a témáról csak a sajtóosztály adhat ki nyilatkozatokat. Ennek tükrében most eltekintenék a szokásos első kérdéstől, hogy mutatkozzon be, és mutassa be tevékenységét.

2 komment

Címkék: retro közlekedés repülő malév